Ervaring

Ervaring

 

-Ervaringsdeskundige op het gebied van jeugdhulpverlening.

-coach School's Cool (ondersteuning bij de overgang van lager naar middelbare school).

- leren omgaan met gedachten, gevoel, gedrag op positieve manier.

-diverse schoolgroepen begeleid, lager onderwijs en speciaal onderwijs (bijv. slechthorenden). Incidenteel middelbaar onderwijs

 

 Als gids in Amsterdam gaf ik in 2002 een rondleiding aan een familie met kinderen. Het interactieve contact met de kinderen,  hun leergierigheid om te leren deed mijn hart sneller kloppen. 

Ik ben daarna meer met kinderen gaan werken o.a. als publieksbegeleider: veel instructies gegeven aan schoolgroepen (hoe werkt het in een museum, wat doe je wel en niet in een theater) , alsmede begeleiding 1 op 1 en in kleine groepjes.  

 

Daarnaast ben ik moeder: ik heb een 13-jarige dochter.  Gaandeweg het opgroeien merkte ik hoe mijn dochter baat had bij mijn liefdevolle ondersteuning en opvoeding.  Grenzen aangeven, balans houden, rust, troost bieden, rust vinden na overprikkeling, helpen bij plannen, leren zoeken voor school  zijn enkele aspecten waar ik me mee bezig hield en houd. Ik voelde tijdens het opvoeden ook een sterke passie om meer kinderen te zien en te mogen ondersteunen, er te zijn voor ze. Ik ben daarom o.a. de opleiding kindercoach gaan doen in 2018 en ben verder als coach bij School 's Cool gaan werken.

Sinds 2020 werk ik als zelfstandig kindercoach en zet ik mij vol enthousiasme en passie in om elk kind en elke ouder echt te zien en te horen.

Ik ga daarom het gesprek graag aan om te helpen bij het omgaan van lastige gedachten en gevoelens, bij het vinden van oplossingen, het vergroten van zelfvertrouwen en het leren van nieuwe vaardigheden en / of kennis. 

 

 

 

 

 

Relevante opleidingen

Relevante opleidingen

 

  • cursus cognitieve animatietherapie (volgend)
  • Kindercoach, HBO opleiding via Civas, 2018-2020 (theorie en praktijk)
  • Cursus 'zelfvertrouwen voor kinderen', Civas, 2020
  • Nationaal Gids, 1997-2021- HBO toerisme - Inkomend toerisme en voorheen 2e graads lerarenopleiding Aardrijkskunde: gericht op het omgaan met groepen toeristen, leiding geven aan groepen, moderne vreemde talen, veel praktijk (in Nederland).
  • Reiki 1 - 2000